Voice Dialogue

Voice Dialogue is een laagdrempelige en speelse coachingmethode die leidt tot meer zelfinzicht, zelfsturing en zelfwaardering. De methode werd vanaf de jaren ’70 van de vorige eeuw in Amerika ontwikkeld door het psychologenechtpaar Hal en Sidra Stone. Het uitgangspunt van Voice Dialogue is de ‘psychology of selves’, of: de Psychologie van de Ikken. Deze theorie kijkt naar onze persoonlijkheid alsof die is opgebouwd uit verschillende delen, ook wel subpersonen genoemd. Elk deel of subpersoon heeft zo zijn eigen geschiedenis, kwaliteiten, valkuilen en verlangens.

Bij Voice Dialogue kijken we naar deze verschillende delen in onszelf en geven die letterlijk een stem en een plek in de ruimte. Hierdoor wordt het mogelijk om de verschillende delen van onszelf los van elkaar te beleven en ervaren, om er vervolgens ook afstand van te kunnen nemen met als doel meer keuzevrijheid in het gedrag. De bijgekomen innerlijke rust krijg je er gratis bij.

 

Training

In een Voice Dialogue Training …

… maken deelnemers kennis met de achtergrond en theorie van Voice Dialogue en de Psychologie van de Ikken.

… krijgen deelnemers meer inzicht in hun persoonlijke gedragspatronen en leren ze om bewuster ervoor te kiezen om ander gedrag in te zetten als dat effectiever is. De keuzevrijheid en de vaardigheid om te schakelen wordt vergroot en de deelnemers leren zelf het ongemak verdragen dat komt kijken bij gedragsverandering en persoonlijke groei.

… krijgen de deelnemers meer inzicht in welke ikken er bij een ander aan het woord zijn en leren daar beter op af te stemmen.

Voice Dialogue is zeer geschikt als u uw deelnemers wil trainen in assertiviteit, stressmanagement, heldere en respectvolle communicatie en samenwerking.

 

Coaching

Indien er meer behoefte is aan individuele begeleiding volgens de methode Voice Dialogue, bied ik ook individuele coaching aan. Sinds 2018 zijn mijn coachingactiviteiten ondergebracht bij Tessers Coaching. Neem eens een kijkje op www.tesserscoaching.nl voor meer info en om meer te lezen over Voice Dialogue en de Psychologie van de Ikken.