Samenwerkers

Samen kom je verder! Troeba zou Troeba niet zijn geweest zonder de bijdrage van een aantal fantastische samenwerkers. Onderstaande professionals zijn of waren betrokken bij uiteenlopende projecten van Troeba Theater & Training:

Aram Merlijn 

Aram heeft een fascinatie voor mensen en menselijk gedrag, die ontstond op en naast het toneel. Aram combineert theater maken en spelen met het geven van trainingen, workshops en therapie in individuele behandeling.

Zoals Aram het zelf zegt op zijn website: “Theater heeft de kracht om delen van het bestaan te kaderen en er een bepaald licht op te laten vallen. Of het nu in een voorstelling is, een therapiesessie of training. Het kan mensen iets laten voelen, ervaren, het kan bewegen en laten stilvallen. Theater spiegelt de mens in ingedikte vorm. Zodat we er beter naar kunnen kijken. Zodat we beter naar onszelf kunnen kijken.”

Aram werkt voor Troeba als trainingsacteur bij Hogeschool Zuyd. Daarnaast geven Aram en Jeroen regelmatig samen lessen improvisatietheater in hun cursussen De Vloer Op.

Lonneke Schilders

Lonneke is sinds 2016 gecertificeerd trainingsacteur. Geregeld transformeert ze tot wanhopige ouder, irritante puber of gestreste collega als onderdeel van de communicatietrainingen die ze geeft bij Fontys Hogeschool Pedagogiek. Ook is Lonneke trainingsacteur bij verzuimtrainingen voor het management van Fontys.

Voor Troeba werkt Lonneke samen met Jeroen als trainingsacteur voor de opleiding HBO Recht bij Zuyd Hogeschool. Zij spelen twee cliënten die tegen elkaar procederen, hierin begeleid door de studenten. Ook gaan Lonneke en Jeroen samenwerken binnen de trainingen Motiverende gespreksvoering in het MUMC in Maastricht.

Naast haar werk als trainingsacteur is Lonneke trainer, coach, supervisor bij Fontys Hogeschool Pedagogiek en heeft ze een eigen praktijk voor ademcoaching en holistic pulsing De Stromerij.

Janine Doornbos

Janine noemt zichzelf een ietwat ouder meiske, die zich al sinds mensenheugenis bezighoudt met improvisatietheater op allerlei fronten en gebieden. Ze speelt zelf, ze geeft lessen en workshops Theatersport en De Vloer Op en ze gebruikt haar improvisatietools ook op het gebied van bedrijfstrainingen, taaltrainingen en personal coaching.

Buiten dat is ze ook nog gezellig, bruisend, enthousiast, recht voor de raap, bezit humor en een schaterlach, en helpt graag mensen een flinke stap vooruit en werkt ze graag samen met verschrikkelijk leuke en kundige collega’s, zoals o.a. Jeroen!

Lissa van Baren

Lissa is in 2017 afgestudeerd als dramatherapeut aan Hogeschool Zuyd en werkte samen met Jeroen binnen de cursussen Toegepaste Improvisatie van Troeba. Daarnaast is Lissa de teamcaptain van theatersportteam Lekker Vierkant en werkt ze als dramatherapeut bij Opdidakt Maastricht. Als dramatherapeut heeft ze geleerd om drama, theater en ook specifiek improvisatie in te zetten om mensen te helpen. Helpen met van alles, maar ook vooral met de moeilijkere dingen van het dagelijks leven, zoals flexibeler in het leven staan, presenteren en assertiviteit. Want, er valt een hoop te leren van improvisatie!

Fons Toonen

Fons is een ware muzikale duizendpoot die zijn ervaring en kwaliteiten als componist, schrijver, acteur, percussionist en bassist inzet als vast lid van het Troeba Trio. Daarnaast maakt Fons arrangementen en speelt hij in meerdere professionele bands. Kijk op zijn website voor meer informatie over deze zeer gewaardeerde muzikale collega!

Marnix Wetzer 

Marnix is muzikaal leider, componist, arrangeur en pianist. Hij begeleidde als pianist van het Troeba Trio menige voorstelling en theater-op-maatact van Troeba. Een rasmuzikant met een bijzonder talent voor improvisatie!